Het landgoed is gelegen op de Drentse Veluwe. Het Landgoed Het Grote Zand wordt omringt door maar liefst vier natuurgebieden: Het Groote Zand, Het Witte Zand, Het Heuvinger Zand en het Noorder- en Hijkerveld.

Eigenaar van de site is niet verantwoordelijk voor verouderde informatie. Het kan zijn dat de hieronder gemoende bedrijven hun gegevens aanpassen. Kijk hiervoor altijd op de eigen site van het betreffende bedrijf (attractiepark).

Kamp Westerbork

In de buurt van het vakantiepark ligt het kamp Westerbork met een gedenkplaats, een museum en tentoonstellingen. Deze indrukwekkende omgeving laat je even teruggaan in de tijd en je realiceerd je weer hoe goed we het nu hebben. 

Openingstijden, Ma t/m vrij 10.00 - 17.00 uur, Za en zo 13.00 - 17.00 uur. Za en zo van apr tot sept 11.00 - 17.00 uur. kijk voor specifieke openingenstijden op www.westerbork.nl. Kinderen tot 8 jaar kunnen gratis naar binnen. kinderen van 8 t/m 18 jaar betalen € 3,00 en volwassenen kunnen naar binnen voor € 6,50. 

Adres: Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen

De luie tuinman

Er zijn 25 tuinen in Ruinen op meer dan een hectare. De tuinen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er een tuinwandeling maken met uitleg over de tuinen via een gedrukt wandelgidsje. Aan het begin van de tuinen is een tuinwinkel waar je de entre van circa € 4.00 kunt betalen. Tevens kan je hier veel goedkope bloeiende planten kopen. Er worden ook andere spullen verkocht welke met tuinen te maken hebben. Je kunt in de tuinen op verschillende terrassen genieten van een kopje thee of koffie met een stukje gebak. 

Elke dag geopend van 10.00-17.00 uur. Gesloten van circa eind oktober tot circa april. Dit is afhankelijk van het weer. Voor de specifieke openingstijden meer informatie op www.deluietuinman.nl.

Adres: Gijsselterweg 29, 7963 PG Ruinen. 

   

 

kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Hier kun je een leuke dag uit, vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruïne.

Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen € 7,50 entree. Kabouterland is het hele jaar geopend maar niet iedere dag. deze dagen wisselen per jaar. Kijk voor de specifieke openingstijden op www.kabouterland.nl

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo

TT assen

Het circuit van Assen ligt op circa een 15 minuten van af het vankantiepark. Hier worden jaarlijks de moterraces gehouden. Ook zijn er het hele jaar door andere activiteiten welke jaarlijks wisselen. Adres: De Haar 9, 9405 TE Assen.


Wadlopen

Op circa een uurtje rijden van het park kan je bijvoorbeeld vanaf Pieterburen starten met wadlopen. Je kunt vanaf daar diverse tochten maken over het wad. De meest gelopen tocht is de "zwerftocht". Ook kun je over de zandplaten lopen, zeehonden kijken, door geulen en door het slik. Dit is het echte wadlopen. De tochten duren circa 3 uur. In Pieterburen kun je ook naar de zeehonden creche van Lenie het Hart. Dit is leuk en leerzaam om te zien. Tochten kosten circa € 16,50 per persoon met koffie en gebak.

voor meer informatie over de starttijden kijk op www.wadlopen-pieterburen.nl

Adres: Wadlopen Pieterburen, Hoofdstraat 84, 9968 AG Pieterburen

Zwembad de Bonte Wever (overdekt) (zwem, sauna en sportcentrum)

In het subtropisch zwemparadijs kan iedereen, jong en oud, genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s (gekleed), de kruidenbaden en onder de zonnehemels. Het peuterbad biedt volop speelplezier aan onze jongste gasten. Een baantje trekt u in één van de 25-meter baden, binnen of buiten. Prijzen zijn afhankelijk van de leeftijd, dag en de tijd waar op word gezwommen. Kijken voor de prijzen op de site www.debontewever.nl 

Andere overdekte zwembaden:

bad Hesselingen in Meppel, Aquarena in Emmen, De Dolfijn in Hoogeveen


Openluchtzwembaden of natuur zwem plassen

Openlucht en overdekt zwembad de Peppel in Beilen

Openluchtzwembad de Boskamp te Westerbork

Speelvijver 't Loomeer bij Schoonloo

Blauwe meer tussen Beilen en Smilde 

Baggelhuizerplas in Assen

 

Verkeerstuin in Assen

Even buiten Assen, naast het pijlsnelle TT Circuit, ligt Verkeerspark Assen. 
Daar leer je wat rijden is en hoe het verkeer werkt. Want jij bent de chauffeur, en Agent Bromsnor helpt je goed op weg!

Kijk voor meer informatie op de site www.verkeersparkassen.nl

Bioscopen, een paar uit de omgeving

Bioscoop de kolk in Assen

bioscoop unlimited in Hoogeveen

Bioscoop Pathe in Groningen

Kartbanen

Indoor kartracing in Hoogeveen

speedworld Kartracing in Emmen

Indoor kartracing in Veendam

Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenpark Emmen een unieke organisatie.

Twee parken

Door de uitbreiding van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres bestaat het park uit twee locaties: Dierenpark Emmen Centrum en Dierenpark Emmen Es. In het centrum vind je alle dieren, 'op' de Es Speelexpeditie Yucatán. De pinguïns verblijven momenteel ook in het centrum. Beide delen zijn met elkaar verbonden door de Traverse, een loopbrug dwars door het winkelcentrum van Emmen. Die 450 meter lange looproute voert bezoekers veilig over de Hondsrugweg. Een kaartje voor Dierenpark Emmen geeft toegang tot beide locaties.

Voor informatie over de entreerpijzen verwijzen we u naar de site van het park www.dierenparkemmen.nl.

Boomkroonpad te Drouwen

In de bossen van Gieten en Borger heeft Staatsbosbeheer een bijzondere natuurattractie. Waar in Nederland kun je tijdens alle seizoenen het bos zo uniek beleven als hier? Vanaf de worteltunnel tot in de uitkijktoren, bij het Boomkroonpad blijft het bos boeien!
Naast een wandeling door de toppen van de bomen organiseert Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Boomkroonpad tal van natuuractiviteiten. Vanaf het informatiecentrum starten diverse natuurwandelingen variërend van 3 tot 16,5 km. Een folder geeft onderweg uitleg over wat u allemaal ziet. Daarnaast zijn er regelmatig excursies, themadagen en demonstraties, zoals iedere derde zondag van de maand een spectaculaire roofvogeldemonstratie. In de maanden juli en augustus rijdt de bospaardentram dagelijks, met uitzondering van vrijdag.