Geocachen is een gratis schattenjacht in de echte buitenwereld. Er zijn 2,375,932 actieve geocaches en meer dan 6 miljoen geocachers in de hele wereld.

Geocaching is een schatzoekspel waarbij er gebruik word gemaakt van een GPS-ontvanger of mobile telefoon. Deelnemers navigeren naar een specifieke set van GPS coördinaten en doen dan een poging de geocache (container) te vinden die op die locatie is verstopt.

Je kunt op http://www.geocaching.com een gratis app downloaden op je mobile telefoon en het geocachen uitproberen.

In de omgeving van het park liggen heel veel "goecaches" om te zoeken. Ze liggen verspreid in de dorpjes en de bossen. Ook ligt er een cache op het park. Deze is niet moeilijk maar wel leuk om te zoeken en gelijk het park wat te verkennen.

Door het zoeken van de caches (schatten) kom je buiten in de mooie natuur. Door het zoeken word het ook spannend en heb je een doel om te lopen. Hoe dichterbij je bij de schatten komt hoe spannender het word. Als je het zoeken samen met de kinderen of familie doet word het een race wie de schat als eerste vind. 

Na het vinden, het loggen van de schat en weer verstoppen op de zelfde plek ga je opzoek naar de volgende. Ongemerkt ben je in beweging en gezond buiten. 

Als je het leuk vind en meer wilt kun je een gps kopen waarmee je bijvoorbeeld wandelingen kunt uitstippelen langs de goecaches.

Veel plezier met het zoeken van de "caches"!